قیمت‌های سفر حج واجب بازنگری می‌شود

ایلنا: نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از بازنگری در قیمت‌های سفر حج واجب خبر داد و گفت: ‌ به زودی مبلغ قابل توجهی از هزینه‌های زیادی که زائران برای این سفر پرداخته بودند به آن‌ها بازگردانده می‌شود.

 

 به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین "سیدعلی قاضی‌عسگر" که ۵ شهریور ماه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه روسای سازمان حج و زیارت سخن می‌گفت با بیان اینکه خبر خوشی را تا چند روز آینده به زائران حج تمتع اعلام می‌کند، اظهار کرد: بازنگری اساسی در قیمت‌های حج تمتع امسال انجام شد، چرا که ما باید مدافع حقوق زائران باشیم. البته هنوز پاسخ نامهٔ مقام معظم رهبری به دستم نرسیده است که آن را رسما اعلام کنم ولی تا چند روز آینده خبر خوشی را به زائران می‌دهم.

قاضی عسگر ادامه داد: ‌ این خبر خوش سعی می‌شود تا قبل از موسوم حج به مردم داده شود و پول آن‌ها نیز تا ۱۰ روز آینده بازگردانده شود. البته اگر در این مدت مشکلی پیش آمد مهم نیست در هر حال این پول بازگردانده می‌شود.

وی افزود: براساس این بازنگری‌ها مبلغ قابل توجهی از هزینه‌ای که زائران برای سفر حج واجب امسال پرداخت کرده‌اند بازگردانده می‌شود. این نتیجه حاصل صرفه‌جویی‌ها، تخفیف‌های گرفته شده و بازنگری‌ها است. علاوه بر این پولی را بناست از بانک‌ها بگیریم و به مردم برگردانیم. این روند برای سال‌های بعد هم استمرار بخشیده می‌شود.

او با اشاره میزان سودی که بانک‌ها برای سپرده سفر حج و عمره در نظر گرفته‌اند، گفت: ‌ ما باید راه حل اساسی پیدا کنیم، اینکه بگذاریم پولی در بانک بماند و به همین سود اکتفا کنیم به ضرر زائر خواهد بود. حتما طرح جدیدی نیاز داریم و باید به فکر سرمایه‌گذاری باشیم.

قاضی عسگر راه‌اندازی بانک حج را راه‌حل مناسبی برای این مشکل ندانست و افزود: باید جایی را برای سرمایه‌گذاری پیدا کرد که دست کم ۳۰ تا ۴۰ درصد سودآوری برای سپرده مردم داشته باشد. ضرورتی ندارد حتما بانکی راه‌اندازی کنیم، می‌توانیم سپرده‌ها را به جایی واگذار کنیم. مثلا سرمایه‌گذاری در بخش پتروشیمی سودآوری قابل توجهی داشته است.

وی در این میان درباره وارد شدن حج به فرابورس گفت: ‌ موضوع سرمایه‌گذاری با وارد شدن فیش‌های حج به فرابورس کاملا متفاوت است. ما با این موضوع صراحتا مخالفیم چون این کار فقط ارزش کاغذ را بالا می‌برد و باعث گرانی می‌شود.

سرپرست حجاج ایرانی گفت: حالا که آقای اوحدی (رئیس سازمان حج و زیارت) آمده است، می‌گوییم رسما به این موضوع رسیدگی و مخالفت را اعلام کند.

رئیس بعثه مقام معظم رهبری همچنین درباره کاهش سهمیه حج تمتع نیز اظهار کرد: سال گذشته حدود ۷۵ هزار نفر به حج مشرف شدند. متاسفانه امسال به دلیل کاهش ۲۰ درصدی ۶۴ هزار نفر به حج می‌روند و این برای ما خطرناک است. اگر این وضعیت تا دو سال آینده ادامه داشته باشد، زائران برای سفر حج باید ۲۱ تا ۲۲ سال در نوبت بمانند و اینجای تأسف دارد.

قاضی عسگر با ابراز تأسفش نسبت به این شرایط بیان کرد: بعثه مقام معظم رهبری نقشی در این جریان نداشته است. ما مخالف این شکل ثبت‌نام بودیم. براساس روش تعریف شده هر سه سال باید قرعه‌کشی انجام می‌شد اما متاسفانه آن موقع به خاطر اظهارنظرهای موجود، به آن روش عمل نکردند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.